Polvituet, nilkkatuet, Plantaarifaskiitti, tukipohjalliset tukipohja,tukisukat hoitosukat, kengät ortopediset jalkineet, mittajalkineet, ortoosit, proteesit, Ensiproteesi,  sääriproteesi, reisiproteesi ja silikoni osajalkateräproteesi Soleus Oy yritystietoa Yhteystiedot Soleus Oy yritystunnukseltaan SoleusProteor Henkilökuntamme , ammattilaiset Sivukartta auttaa löytämään oikeat asiat Soleus Oy yritystietoa
Tukipohjalliset, tai tukipohjallinen, erilaisiin tilanteisiin: diabeetikolle, reumaatikolle, lapsille, ortopedisiin vaivoihin ja urheilijoille Tukipohjalliset Jalkineet, kengät: erityisjalkineet, tehdasvalmisteiset  mittajalkineet jaloista otetaat tarvittavat mitat joiden mukaan mittajalkineet tehdään, mittajalkineet soveltuvat pieniin erilaisuuksiin jalan rakenteessa kokonaan käsityönä tehdyt mittatilausjalkineet Jalkineet Ortoosit vaikeisiin tilanteisiin Ortoosit Raaja proteesit Proteesit Perheenpienimmille tehtävät apuvälineet Lapsille Kompressiotuetteet, tukisukat, tukihihat, painevaatteet Kompressiotuotteet Yksilöllisesti valmistettavat silikon- apuvälineet, esimerkkeinä sormet , varpaat osajalkateräproteeist yms Silikonituotteet Kävelyn apuvälineet, kävelykepit ja kyynärsauvat Kävelykepit  

TUKIPOHJALLISET- SOLEUSPROTEOR MALLISTO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jalkakivut vaivaavat yhtälailla lapsia, työikäisiä kuin vanhuksiakin, mutta iän karttuessa jalkojen ongelmat yleensä korostuvat. Syy jalan kipuihin on usein jalkaterän asennossa ja toiminnassa. Kipujen syynä voivat olla myös tulehdukset, sairaudet, verenkierron ongelmat tai synnynnäiset virheasennot.
Ylipaino ja ikääntyminen muuttavat osaltaan jalan normaalia rakennetta.

Koko vartalo kävelee.
Jalkaterästä peräisin oleva kipu ei aina tunnu jalassa vaan heijastuu ylemmäs. Ongelmat voivat vaikuttaa muiden kehon osien toimintaan, mukaan lukien lonkat, polvet ja selkä. Siitä syystä kipua ei pidä jättää huomiotta vaikka jalkakivut ovatkin tavallisia.

Kivuttomat jalat ovat paras kulkupeli. Aktiivinen, liikkuva elämäntapa on hyväksi kaikille ja kaiken ikäisille ja se on myös hyödyllistä jalkojen terveydelle. Jalkineiden sisään mahtuvat tukipohjalliset keventävät ja tasaavat jalkoihin kohdistuvaa kuormitusta ja helpottavat kipua, tukevat jalkojen omaa lihastyötä ja ohjaavat jalan liikettä oikeaan suuntaan. Pohjallistyyppi ja käytettävät materiaalit valitaan tuennan tarpeen, pohjallisten käyttötarkoituksen sekä käyttökenkien mukaan.


PERUSTUKIPOHJALLISET
Aktiiviset, toiminnalliset SoPro tukipohjalliset


Kokojalan mittaiset tai puolipitkät ja erilaisista materiaaleista valmistetut toiminnalliset eli dynaamiset tukipohjalliset soveltuvat yhtä hyvin niin aktiivikäyttöön, työjalkineisiin kuin kaikenlaiseen liikuntaankin.

Yleistä jalkaterästä Yleistä jalkaterästä
Pes planus- lattajalan tukipohjalliset Pes planus- lattajalan tukipohjalliset
Pes cavus kaarijalkaterän tukipohjalliset Pes cavus- kaarijalan tukipohjalliset
Poikittaisholvin tukipohjalliset Poikittaisholvin tukipohjalliset
ylipronaatio- tukipohjalliset Ylipronaatio- tukipohjalliset
Alipronaatio- tukipohjalliset Alipronaatio- tukipohjalliset
Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset
Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset luupiikkikipuun
Mortonin neurooma- tukipohjalliset Mortonin neuroomaan sopivat tukipohjalliset
Tukipohjalliset + 50 vuotiaille Tukipohjalliset 50+ ikäisille
DIABETES- TUKIPOHJALLISET
Diabeetikon tukipohjalliset

Diabetekseen liittyvät jalkaongelmat, kuten tuntopuutokset, haavaumat ja vaikeimmissa tilanteissa amputaatiot olisi ehkäistävissä varhaisella puuttumisella. Tukipohjallisilla, jotka korjaavat jalan virheellistä asentoa ja keventävät kuormitusta ja painetta jalkapohjasta, voidaan ehkäistä jalkahaavojen syntymistä ja edesauttaa jo syntyneiden haavojen paranemista.

Yleistä diabeteksestä Yleistä diabeteksesta
Jalkahaavoja ehkäisevät tukipohjalliset Jalkahaavoja ehkäisevät kevennyspohjalliset
Kuormitusta tasaavat tukipohjalliset
Charco'tn janan tukipohjalliset Charcot´n jalan tukipohjalliset
Varvastäytetukipohjalliset esimerkikis varvasamputaatioiden jälkeen Varvastäytetukipohjalliset
REUMA- TUKIPOHJALLISET
Reumaatikon tukipohjalliset

Nivelreuma on pitkäaikainen nivelsairaus, joka aiheuttaa jalkojen niveliin erilaisia asentomuutoksia. Reumaatikon tukipohjallisilla pyritään keventämään kipukohtia ja tukemaan alaraajojen ja jalkojen nivelten asentoja niin, että kuormituskivut vähenevät ja asentomuutosten eteneminen hidastuu.

Yleistä nivelreumasta Yleistä nivereumasta
Kuormituskipuja vähentävät tukipohjalliset
Virheasentoja korjaavat tukipohjalliset
ORTOPEDISET TUKIPOHJALLISET
Ortopediset tukipohjalliset

Synnynnäiset jalkaterän rakenteelliset poikkeamat, traumat tai pitkäaikaisen sairauden vaurioittama jalka vaatii tukipohjallisten valmistuksessa erityisosaamista ja pohjalliset valmistetaan pääsääntöisesti kipsimallinnusta käyttäen. Pohjalliset parantavat jalan toimintaa ja estävät tai korjaavat virheasentoja.

Hallux Valgus , vaivaisenluun hoitoon tarkoitetut tukipohjalliset Hallux valgus, vaivaisenluu- tukipohjalliset
Hallux rigidus jäykän isovarpaan hoitoon ja jatkuvaan käyttöön soveltuvat tukipohjalliset Hallux rigidus, jäykän isovarpaan tukipohjallinen
Vasaravarpaiden hoitoon tarkoitetut tukipohjalliset Vasaravarvas- tukipohjalliset
Metatarsalgia tukipohjalliset jalkapöydänluiden kiputiloihin Metatarsalgia -tuet jalkapöydän kiputilaan
Araraajojen pituueroa tasaavat tukipohjalliset Raajojen pituuseroa tasaavat korotuspohjalliset
Sesamluiden kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset Sesamluun kiputiloihin soveltuva pohjallinen
Sinustarsi- oireyhtymään tukipohjalliset Sinus tarsi- oireyhtymän tukipohjalliset
Tukipohjalliset jalkaterämurtumien hoidossa Jäykkä murtumapohjallinen
Hiilikuitu pohjalölisten materiaalina Hiilikuitupohjallinen
LASTEN TUKIPOHJALLISET
Lasten tukipohjalliset

Vanhempien huoli lapsen pitkittyneestä ”kasvukipuilusta”, kömpelyydestä tai linttaan kävellyistä kengistä on riittävä syy hakeutua tarkastuttamaan lapsen jalat. Osa lasten alaraajojen sekä jalkaterän lievistä asentovirheistä korjaantuu itsestään kasvun myötä, mutta osa vaatii korjaantuakseen tukipohjalliset.

Lapsen jalan kehitys Lapsen jalan kehitys
Lapsen alaraajojen ja jalan rakenteen kehittyminen ja lievät virheasennot Lapsen alaraajojen ja rakenteen kehyttyminen
kantaluun virheasentoa ohjaavat kiilapohjalliset Kantaluun virheasentoa ohjaavat kiilapohjalliset
Komentopohjalliset aktivoimaan laiskaa lihaksistoa Komentopohjalliset aktivoimaan jalan lihaksistoa
Komentopohjalliset aktivoimaan laiskaa lihaksistoa Kantakupilliset tukipohjalliset ohjaamaan jalkaa
Kipsimallinnuksella tehtävät erityistukipohjalliset Kipsimallinnuksella tehtävät erityistukipohjalliset
Jalkaterää abdusoivat tukipohjalliset Jalkaterää abdusoivat tukipohjalliset
Kuormitusta tasaavat tukipohjalliset Kuormitusta tasaavat tukipohjalliset
Hypontonisiin ja spastisiin jalkoihin tehtävät tukipohjalliset Tukipohjalliset hypotonisiin ja spastisiin jalkoihin
varpailla kävelevän lapsen miinustuet Varpailla kävelevän lapsen miinustuet
FO-pohjalliset FO- tukipohjalliset
KUORMITUSTUTKIMUS
Jalkojen kuormitustutkimus


Jalkojen kuormitusta voidaan tutkia monella eri tavalla; tavallisimmin peilipöydällä seisten ja kävelyä havainnoimalla. Vaikeammissa jalkojen asentovirheissä voidaan tarvittaessa käyttää uusinta tekniikkaa olevaa ParoMed- laitteistoa. Tietokoneohjelma mittaa ja rekisteröi jalkapohjiin kohdistuvaa painetta tarkasti sekä seisoma-asennossa että kävelyn aikana. Saatu tieto kertoo esimerkiksi siitä, miten asiakkaalle valmistetut ortopediset jalkineet tai tukipohjalliset vaikuttavat jalan asentoon ja virhekuormituksen korjautumiseen. Mitanottolaitteisto on siirrettävissä paikasta toiseen, jolloin kuormitusanalyysien teko on mahdollista esimerkiksi sairaalassa tai laitoksissa.
VALMISTUSPROSESSI
Tukipohjallisten valmistusprosessi

Yksilöllisten tukipohjallisten valmistaminen on monivaiheinen prosessi, joka perustuu koko kehon ja kävelyn havainnointiin, jalkojen tutkimukseen sekä jaloista otettuihin tarkkoihin mittoihin. Jaloista otetaan lisäksi muotit ns. vaahtolaatikkoa tai kipsimallinnusta käyttäen. Otetut mitat ja muotti siirtyvät joko tietokoneavusteiseen tukipohjallisten 3D- valmistusohjelmaan asiantuntijan käsiteltäväksi tai kipsimallina perinteisemmällä tavalla muokattavaksi. Tutkimiseen ja mitanottoon kuluu noin puoli tuntia ja tukipohjalliset valmistetaan viikossa.TUKIPOHJALLISTEN HOITO
Tukipohjallisten hoitokäytänteet

Tukipohjalliset valmistetaan kestävistä ja kevyesti vesipestävistä materiaaleista. Oikeanlaisella huollolla pohjalliset saattavat kestää kovassakin käytössä monia vuosia.
Jos pohjalliset likaantuvat, ne voidaan pyyhkiä kevyesti käden lämpöisellä vedellä ja mietoa saippuaa käyttäen. Pohjallisten on hyvä antaa kuivua kunnolla pesun jälkeen tai jos ne kastuvat käytössä. Silloin tällöin on hyvä muistaa ottaa pohjalliset pois kengästä yöksi tuulettumaan, koska jalat hikoavat umpikengässä päivän aikana aina jonkin verran.

13.02.2019