Polvituet, nilkkatuet, Plantaarifaskiitti, tukipohjalliset tukipohja,tukisukat hoitosukat, kengät ortopediset jalkineet, mittajalkineet, ortoosit, proteesit, Ensiproteesi,  sääriproteesi, reisiproteesi ja silikoni osajalkateräproteesi Soleus Oy yritystietoa Yhteystiedot Soleus Oy yritystunnukseltaan SoleusProteor Henkilökuntamme , ammattilaiset Sivukartta auttaa löytämään oikeat asiat Soleus Oy yritystietoa
Tukipohjalliset, tai tukipohjallinen, erilaisiin tilanteisiin: diabeetikolle, reumaatikolle, lapsille, ortopedisiin vaivoihin ja urheilijoille Tukipohjalliset Jalkineet, kengät: erityisjalkineet, tehdasvalmisteiset  mittajalkineet jaloista otetaat tarvittavat mitat joiden mukaan mittajalkineet tehdään, mittajalkineet soveltuvat pieniin erilaisuuksiin jalan rakenteessa kokonaan käsityönä tehdyt mittatilausjalkineet Jalkineet Ortoosit vaikeisiin tilanteisiin Ortoosit Raaja proteesit Proteesit Perheenpienimmille tehtävät apuvälineet Lapsille Kompressiotuetteet, tukisukat, tukihihat, painevaatteet Kompressiotuotteet Yksilöllisesti valmistettavat silikon- apuvälineet, esimerkkeinä sormet , varpaat osajalkateräproteeist yms Silikonituotteet Kävelyn apuvälineet, kävelykepit ja kyynärsauvat Kävelykepit  

PERUSTUKIPOHJALLISET PES CAVUS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yleistä jalkaterästä Yleistä jalkaterästä
Pes planus- lattajalan tukipohjalliset Pes planus- lattajalan tukipohjalliset
Pes cavus kaarijalkaterän tukipohjalliset Pes cavus- kaarijalan tukipohjalliset
Poikittaisholvin tukipohjalliset Poikittaisholvin tukipohjalliset
ylipronaatio- tukipohjalliset Ylipronaatio- tukipohjalliset
Alipronaatio- tukipohjalliset Alipronaatio- tukipohjalliset
Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset
Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset luupiikkikipuun
Mortonin neurooma- tukipohjalliset Mortonin neuroomaan sopivat tukipohjalliset
Tukipohjalliset + 50 vuotiaille Tukipohjalliset 50+ ikäisille


PES CAVUS - KAARIJALAN TUKIPOHJALLISET

Pes cavus eli kaarijalka (korkeakaarinen jalka) on lattajalan vastakohta. Siinä jalan sisäkaari on liian korkea ja kehon paino on jalan ulkosyrjällä.

Pes cavus eli kaarijalka (korkeakaarinen jalka) on lattajalan vastakohta. Siinä jalan holvit ovat liian korkeat ja kehon paino on pistemäisesti päkiällä ja kantapäällä. Lisäksi jalka pyrkii kuormittumaan ulkoreunaltaan ja on siksi altis nilkan nyrjähdyksille. Voimakkaassa kaarijalassa jalan keskiosa ei kuormitu lainkaan, jolloin jalan tukipinta jää hyvin pieneksi. Kaarijalka on yleensä synnynnäinen, mutta se voi kehittyä jonkin sairaudenkin seurauksena.
Koska kaarijalka on rakenteeltaan liian jäykkä, jalan ongelmat liittyvät osittain jalkaterän joustamattomuuteen, iskunvaimennuksen puutteeseen ja pistemäiseen kuormitukseen. Huonon iskunvaimennuksen ja virheellisen kävelymekanismin seurauksena jalat väsyvät ja kipu voi heijastua ylemmäs polviin, lonkkiin tai selkään. Kireät pohjelihakset ja kantakalvot taas kipeyttävät jalkapohjat ja akillesjänteet. Vanhuksilla kaarijalasta johtuvat ongelmat korostuvat, koska jalkapohjien rasvapatjat ohentuvat iän myötä.
Tukipohjalliset lisäävät jalkapohjien tukipintaa ja iskunvaimennusta, keventävät painekohdat jalkapohjassa ja estävät nilkan nyrjähtelyn.
13.02.2019