Polvituet, nilkkatuet, Plantaarifaskiitti, tukipohjalliset tukipohja,tukisukat hoitosukat, kengät ortopediset jalkineet, mittajalkineet, ortoosit, proteesit, Ensiproteesi,  sääriproteesi, reisiproteesi ja silikoni osajalkateräproteesi Soleus Oy yritystietoa Yhteystiedot Soleus Oy yritystunnukseltaan SoleusProteor Henkilökuntamme , ammattilaiset Sivukartta auttaa löytämään oikeat asiat Soleus Oy yritystietoa
Tukipohjalliset, tai tukipohjallinen, erilaisiin tilanteisiin: diabeetikolle, reumaatikolle, lapsille, ortopedisiin vaivoihin ja urheilijoille Tukipohjalliset Jalkineet, kengät: erityisjalkineet, tehdasvalmisteiset  mittajalkineet jaloista otetaat tarvittavat mitat joiden mukaan mittajalkineet tehdään, mittajalkineet soveltuvat pieniin erilaisuuksiin jalan rakenteessa kokonaan käsityönä tehdyt mittatilausjalkineet Jalkineet Ortoosit vaikeisiin tilanteisiin Ortoosit Raaja proteesit Proteesit Perheenpienimmille tehtävät apuvälineet Lapsille Kompressiotuetteet, tukisukat, tukihihat, painevaatteet Kompressiotuotteet Yksilöllisesti valmistettavat silikon- apuvälineet, esimerkkeinä sormet , varpaat osajalkateräproteeist yms Silikonituotteet Kävelyn apuvälineet, kävelykepit ja kyynärsauvat Kävelykepit  

TUKIPOHJALLISET KIPEYTYVÄÄN JALKAAN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yleistä jalkaterästä Yleistä jalkaterästä
Pes planus- lattajalan tukipohjalliset Pes planus- lattajalan tukipohjalliset
Pes cavus kaarijalkaterän tukipohjalliset Pes cavus- kaarijalan tukipohjalliset
Poikittaisholvin tukipohjalliset Poikittaisholvin tukipohjalliset
ylipronaatio- tukipohjalliset Ylipronaatio- tukipohjalliset
Alipronaatio- tukipohjalliset Alipronaatio- tukipohjalliset
Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset
Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset luupiikkikipuun
Mortonin neurooma- tukipohjalliset Mortonin neuroomaan sopivat tukipohjalliset
Tukipohjalliset + 50 vuotiaille Tukipohjalliset 50+ ikäisille


VÄHÄN TILAA KENGISTÄ VAATIVAT TUKIPOHJALLISET ESIM. PIKKUKENKIIN

Pienempiin kävelykenkiin sopivat vähän tilaavievät puolipohjat

Ikävuosien karttuminen aiheuttaa väistämättä myös sellaisia muutoksia tuki- ja liikuntaelimistöön, jotka vaikuttavat liikkumiseen ja arkielämän sujumiseen. Hyvän fyysisen toimintakyvyn edellytyksenä on, että elimistön tukirakenteet ovat riittävän hyvässä kunnossa. Notkeutta, voimaa, kestävyyttä ja lujia luita tarvitaan läpi koko elämän. Elimistön kestävyysominaisuudet heikkenevät käytännössä jo 30 ikävuoden jälkeen. Lihasvoima sekä luiden mineraalipitoisuus alkaa yleensä vähentyä viimeistään 50 vuoden iässä. Myös sidekudoksissa sekä nivelten rakenteessa ja aineenvaihdunnassa tapahtuu ikääntymismuutoksia; taipuisuus ja joustavuus vähenevät vähitellen. Fyysisellä kuormituksella ja liikunnalla onkin tuki- ja liikuntaelimistön kannalta merkitystä ihmisen koko elämän ajan. Luita kuormittava liikunta voi vanhemmitenkin lisätä luuston mineraalipitoisuutta ja näin hidastaa osteoporoosin etenemisnopeutta. Liikunta jarruttaa myös lihaskudoksen vähenemistä suhteessa rasvaan ja sidekudokseen.

Jalkavaivatkin lisääntyvät ikääntymisen myötä. Jalkaterien pituus ja leveys kasvavat, kun rakenteet alkavat rappeutua ja jalan kaaret laskeutua. Iän mukana luontaisen rasvapatjan ohentuminen aiheuttaa kantapään ja päkiän alueelle kipuja ja kovettumia. Nivelten jäykistyessä jalan iskunvaimennuskyky vähenee ja jalkaterien virheasennot altistavat polvi-, nilkka- ja lonkkavaivoille ja nivelten kulumamuutoksille, koska liikkuminen tapahtuu liikeketjuna ja yhdessä nivelessä tapahtuva liike vaikuttaa koko ketjuun. Lisääntynyt paino, vähäinen liikunta, naisilla raskaudet, erilaiset sairaudet (nivelreuma, diabetes) tai paikallaan työskentely (seisoen tai istuen) rasittavat jalkateriä. Alaraajojen heikentynyt lihastyö huonontaa laskimoveren paluuta sydämeen ja altistaa suonikohjuille, jotka oireilevat turvotuksena, paineen tunteena jaloissa sekä suonenvetona.
(Lue lisää Kuormitustutkimus, ongelmallisten kuormitusteilanteiden selvittämiseet kompressio )

Vaikka ikääntymisen myötä raskas fyysinen työ ja liikunta kuormittavatkin elimistöä selvästi enemmän kuin nuorempana ja jalan kaarien madaltuminen pakottaa ostamaan jopa kaksi numeroa suuremmat kengät kuin 25 vuotta sitten, voi säännöllisellä liikunnalla ja jalkojen hyvinvoinnista huolehtimisella vaikuttaa vanhenemisprosessiin hidastavasti. Tulevaisuuden 50+ ikäiset ovat todennäköisesti vieläkin terveempiä ja toimintakykyisempiä kuin tämänhetkiset.
Yksilöllisesti valmistetuilla tukipohjallisilla voidaan lisätä fyysisen kuormituksen sietoa
korvaamalla jalan menettämiä tärkeitä ominaisuuksia; iskunvaimennusta ja epätasaisille alustoille mukautumista. Tukipohjallisilla pyritään jokaisen kohdalla yksilöllisesti ja tarpeen mukaisesti keventämään ja suojaamaan kipukohtia ja kovettumia, estämään asentovirheitä pahenemasta, pehmentämään kipeää kantapäätä, vähentämään lihasten väsymistä jalan kaaria tukemalla; tai kaikkea edellä mainittua.
13.02.2019