Polvituet, nilkkatuet, Plantaarifaskiitti, tukipohjalliset tukipohja,tukisukat hoitosukat, kengät ortopediset jalkineet, mittajalkineet, ortoosit, proteesit, Ensiproteesi,  sääriproteesi, reisiproteesi ja silikoni osajalkateräproteesi Soleus Oy yritystietoa Yhteystiedot Soleus Oy yritystunnukseltaan SoleusProteor Henkilökuntamme , ammattilaiset Sivukartta auttaa löytämään oikeat asiat Soleus Oy yritystietoa
Tukipohjalliset, tai tukipohjallinen, erilaisiin tilanteisiin: diabeetikolle, reumaatikolle, lapsille, ortopedisiin vaivoihin ja urheilijoille Tukipohjalliset Jalkineet, kengät: erityisjalkineet, tehdasvalmisteiset  mittajalkineet jaloista otetaat tarvittavat mitat joiden mukaan mittajalkineet tehdään, mittajalkineet soveltuvat pieniin erilaisuuksiin jalan rakenteessa kokonaan käsityönä tehdyt mittatilausjalkineet Jalkineet Ortoosit vaikeisiin tilanteisiin Ortoosit Raaja proteesit Proteesit Perheenpienimmille tehtävät apuvälineet Lapsille Kompressiotuetteet, tukisukat, tukihihat, painevaatteet Kompressiotuotteet Yksilöllisesti valmistettavat silikon- apuvälineet, esimerkkeinä sormet , varpaat osajalkateräproteeist yms Silikonituotteet Kävelyn apuvälineet, kävelykepit ja kyynärsauvat Kävelykepit  

TUKIPOHJALLISET POIKITTAISHOLVI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yleistä jalkaterästä Yleistä jalkaterästä
Pes planus- lattajalan tukipohjalliset Pes planus- lattajalan tukipohjalliset
Pes cavus kaarijalkaterän tukipohjalliset Pes cavus- kaarijalan tukipohjalliset
Poikittaisholvin tukipohjalliset Poikittaisholvin tukipohjalliset
ylipronaatio- tukipohjalliset Ylipronaatio- tukipohjalliset
Alipronaatio- tukipohjalliset Alipronaatio- tukipohjalliset
Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset
Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset luupiikkikipuun
Mortonin neurooma- tukipohjalliset Mortonin neuroomaan sopivat tukipohjalliset
Tukipohjalliset + 50 vuotiaille Tukipohjalliset 50+ ikäisille


PES TRANSVERSOPLANUS - POIKITTAISHOLVIN TUKIPOHJALLISET

Poikittaisholvin tuet jalkaterän etuosan madaltumiin

Jalkaterän etuosassa sijaitseva poikittainen jalkaholvi on kaarista lyhyin ja matalin. Se sijaitsee ensimmäisen ja viidennen jalkapöydän luun distaalisten (etummaisten) päiden välillä. Kaari on erittäin jäykkä, johtuen voimakkaista nivelsiteistä ja luisesta anatomiasta. Poikittainen holvi on havaittavissa oikeastaan vain kuormittamattomassa jalkaterässä, koska kehon painon ollessa jalkaterällä koko päkiä eli kaikki jalkapöydän luiden päät kuormittuvat. Poikittaisholvissa tapahtuu kuormitettuna lievää leviämistä. Jos leviäminen ei palaudu, vaan jalkapöydän luiden päät jäävät erilleen toisistaan eli jalkaterän etuosa leventyy sivuttaissuunnassa, on kyseessä levinnyt päkiä tai etulatuska. Se on rakennemuutos, jossa poikittaisen holvin tukirakenteet ovat pettäneet. Tämä aiheuttaa jalkapöydän luiden distaalipäiden laskeutumisen, jolloin luiden päät ojentuvat.
Jalkapöydän luiden epätasainen ja liiallinen kuormittaminen painaa luut liiallisesti alustaa vasten, jolloin pehmytkudokset litistyvät aiheuttaen kipua, ihon paksuuntumista ja joskus varpaiden tunnottomuutta. Päkiän keskelle kehittyy tyypillisesti pitkulainen kipeä kovettuma.
Poikittaisholvia tukevassa pohjallisessa käytetään erityistä tukea, joka tulee kolmen keskimmäisen jalkapöydän luun alle keventämään ja tasaamaan päkiäniveliin kohdistuvaa painetta ja helpottamaan kipua. Tukipohjallisilla pyritään myös ennaltaehkäisemään kovettumien syntymistä.
13.02.2019