Polvituet, nilkkatuet, Plantaarifaskiitti, tukipohjalliset tukipohja,tukisukat hoitosukat, kengät ortopediset jalkineet, mittajalkineet, ortoosit, proteesit, Ensiproteesi,  sääriproteesi, reisiproteesi ja silikoni osajalkateräproteesi Soleus Oy yritystietoa Yhteystiedot Soleus Oy yritystunnukseltaan SoleusProteor Henkilökuntamme , ammattilaiset Sivukartta auttaa löytämään oikeat asiat Soleus Oy yritystietoa
Tukipohjalliset, tai tukipohjallinen, erilaisiin tilanteisiin: diabeetikolle, reumaatikolle, lapsille, ortopedisiin vaivoihin ja urheilijoille Tukipohjalliset Jalkineet, kengät: erityisjalkineet, tehdasvalmisteiset  mittajalkineet jaloista otetaat tarvittavat mitat joiden mukaan mittajalkineet tehdään, mittajalkineet soveltuvat pieniin erilaisuuksiin jalan rakenteessa kokonaan käsityönä tehdyt mittatilausjalkineet Jalkineet Ortoosit vaikeisiin tilanteisiin Ortoosit Raaja proteesit Proteesit Perheenpienimmille tehtävät apuvälineet Lapsille Kompressiotuetteet, tukisukat, tukihihat, painevaatteet Kompressiotuotteet Yksilöllisesti valmistettavat silikon- apuvälineet, esimerkkeinä sormet , varpaat osajalkateräproteeist yms Silikonituotteet Kävelyn apuvälineet, kävelykepit ja kyynärsauvat Kävelykepit  

TUKIPOHJALLISET PLANTARISFASKIITTI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yleistä jalkaterästä Yleistä jalkaterästä
Pes planus- lattajalan tukipohjalliset Pes planus- lattajalan tukipohjalliset
Pes cavus kaarijalkaterän tukipohjalliset Pes cavus- kaarijalan tukipohjalliset
Poikittaisholvin tukipohjalliset Poikittaisholvin tukipohjalliset
ylipronaatio- tukipohjalliset Ylipronaatio- tukipohjalliset
Alipronaatio- tukipohjalliset Alipronaatio- tukipohjalliset
Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset
Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset luupiikkikipuun
Mortonin neurooma- tukipohjalliset Mortonin neuroomaan sopivat tukipohjalliset
Tukipohjalliset + 50 vuotiaille Tukipohjalliset 50+ ikäisille


PLANTAARIFASKIITTI- TUKIPOHJALLISET LUUPIIKKIKIPUUN

Plantarisfaskiitti vaivaan auttaa siihen oikein valmisteuut tukipohjallinen

Plantaarifaskiitti (fascitis plantaris) on varsin yleinen ja usein krooniseksi muuttuva jalkapohjan kalvojänteen kiinnityskohdan tulehdustila. Jalkapohjan kantakalvo on tärkeä kaarirakenteen tukija. Se kiinnittyy kantaluun kyhmyyn, kulkee koko jalkapohjan leveydeltä ja kiinnittyy jalkapöydän luiden etummaisiin päihin. Kantakalvo muodostaa yhdessä kantaluun ja I-jalkapöydän luun kanssa kolmion, jossa kanta on venyvä, rakennetta ylläpitävä osa. Kävelyn varvastyöntövaiheessa plantaarifaskia kiristyy. Kantapää ja päkiänivel vetäytyvät toisiaan kohti, jolloin kantakalvo lyhenee entisestään, kohottaa sisäkaarta ja tukee jalkaterän etuosaa.
Kantapohjan rasvapatja suojaa kantaiskun aikana kantaluuta ja plantaarifaskian kiinnityskohtaa. Ikääntyessä rasvapatja alkaa surkastua ja liiallinen kuormitus faskiaan lisääntyy. Vaiva voi saada alkunsa myös pienestä osittaisesta repeämästä. Ylipaino ja seisomatyö ovat myös selvästi tulehdukselle altistavia tekijöitä. Plantaarifaskiitti on tyypillisesti 40 - 60 -vuotiaiden naisten sekä juoksijoiden vaiva.
Oireina on jänteen kiinnityskohdan kipua yleensä kantapään sisäsyrjällä, joka on pahinta aamuisin. Kipu helpottaa yleensä päivän mittaan, mutta pahenee taas illalla jos jalkaa rasitetaan.
Plantaarifaskiitti on pitkäkestoinen ja turhauttava vaiva, joka useimmiten muuttuu kivuttomaksi 3 - 6 kuukaudessa, mutta kipu voi jatkua jopa vuosia. Kantaluuhun voi syntyä joskus luinen piikkimuodostuma minkä takia kansankielisesti puhutaan luupiikkivaivasta.
Yhtenä plantaarifaskian hoitona ovat jalan kuormitusta tasaavat ja iskua vaimentavat tukipohjalliset.
Lue lisää Kuormitustutkimus, ongelmallisten kuormitusteilanteiden selvittämiseet Plantaarifaskiitti
13.02.2019