Polvituet, nilkkatuet, Plantaarifaskiitti, tukipohjalliset tukipohja,tukisukat hoitosukat, kengät ortopediset jalkineet, mittajalkineet, ortoosit, proteesit, Ensiproteesi,  sääriproteesi, reisiproteesi ja silikoni osajalkateräproteesi Soleus Oy yritystietoa Yhteystiedot Soleus Oy yritystunnukseltaan SoleusProteor Henkilökuntamme , ammattilaiset Sivukartta auttaa löytämään oikeat asiat Soleus Oy yritystietoa
Tukipohjalliset, tai tukipohjallinen, erilaisiin tilanteisiin: diabeetikolle, reumaatikolle, lapsille, ortopedisiin vaivoihin ja urheilijoille Tukipohjalliset Jalkineet, kengät: erityisjalkineet, tehdasvalmisteiset  mittajalkineet jaloista otetaat tarvittavat mitat joiden mukaan mittajalkineet tehdään, mittajalkineet soveltuvat pieniin erilaisuuksiin jalan rakenteessa kokonaan käsityönä tehdyt mittatilausjalkineet Jalkineet Ortoosit vaikeisiin tilanteisiin Ortoosit Raaja proteesit Proteesit Perheenpienimmille tehtävät apuvälineet Lapsille Kompressiotuetteet, tukisukat, tukihihat, painevaatteet Kompressiotuotteet Yksilöllisesti valmistettavat silikon- apuvälineet, esimerkkeinä sormet , varpaat osajalkateräproteeist yms Silikonituotteet Kävelyn apuvälineet, kävelykepit ja kyynärsauvat Kävelykepit  

PERUSTUKIPOHJALLISET PES PLANUS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yleistä jalkaterästä Yleistä jalkaterästä
Pes planus- lattajalan tukipohjalliset Pes planus- lattajalan tukipohjalliset
Pes cavus kaarijalkaterän tukipohjalliset Pes cavus- kaarijalan tukipohjalliset
Poikittaisholvin tukipohjalliset Poikittaisholvin tukipohjalliset
ylipronaatio- tukipohjalliset Ylipronaatio- tukipohjalliset
Alipronaatio- tukipohjalliset Alipronaatio- tukipohjalliset
Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset Kantapään kiputiloihin soveltuvat tukipohjalliset
Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset luupiikkikipuun
Mortonin neurooma- tukipohjalliset Mortonin neuroomaan sopivat tukipohjalliset
Tukipohjalliset + 50 vuotiaille Tukipohjalliset 50+ ikäisille


PES PLANUS / PES PLANOVALGUS - LATTAJALAN TUKIPOHJALLISET

Pes planus eli lattajalka (matalakaarinen jalka) on jalkojen virheasennoista yleisin. Siinä jalkaterän sisäsyrjä koskettaa maata kokonaan tai osittain.

Lattajalka eli pes planus (matalakaarinen jalka) on jalkojen virheasennoista yleisin. Siinä jalkaterän sisäsyrjä koskettaa maata kokonaan tai osittain. Jos matalakaarisessa jalassa kantaluu on lisäksi valgus- asennossa (kallistunut alaosastaan ulospäin), kutsutaan sitä nimellä pes planovalgus.
Aikuisilla lattajalka voi olla synnynnäinen tai se voi kehittyä tapaturman, sairauden, alaraajojen pituuseron tai normaalin ikääntymisen seurauksena, jolloin kudokset ja nivelten tukirakenteet löystyvät. Naisilla jalan kaaret saattavat madaltua raskauden jälkeen. Jos lattajalka kehittyy aikuisena, jää rakenne yleensä pysyväksi.
Lattajalka on rakenteellisesti liian "löysä". Tästä syystä jalkaterää tukevat jänteet, nivelet ja nivelsiteet ylikuormittuvat. Lattajalka aiheuttaa tyypillisesti väsymisoireita jalkaterään ja kipua nilkan sisä- ja ulkosyrjään sekä päkiään.
Kokojalan mittaiset tai puolipitkät ja erilaisista materiaaleista valmistetut toiminnalliset tukipohjalliset soveltuvat yhtä hyvin niin aktiivikäyttöön, työjalkineisiin kuin kaikenlaiseen liikuntaankin.
Tukipohjalliset tukevat sisäkaarta ja estävät sen romahtamisen, ne helpottavat jalkaterän väsymisoireita, tukevat jalkojen omaa lihastyötä ja ohjaavat jalan liikettä oikeaan suuntaan.

13.02.2019